Hoe gaat het met reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen?

Hoe gaat het met reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen?

Rhenen, vrijdag 14 juli 2017 – Reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen zijn nu ruim drie maanden in Nederland. Vanochtend, vrijdag 14 juli, vertelde Robin de Lange, directeur van Ouwehands Dierenpark, hoe het met de twee reuzenpanda’s gaat sinds hun aankomst in Nederland op 12 april jl. Xing Ya is speciaal voor deze gelegenheid getrakteerd op een ‘gedekte’ ontbijttafel in het buitenverblijf.

“Het gaat erg goed met de reuzenpanda’s. Xing Ya en Wu Wen vertonen veel speelgedrag zoals het klimmen in bomen en rollen over de grond, wat geweldig is om te zien”, aldus Robin de Lange. Xing Ya en Wu Wen hebben de afgelopen maanden veel ontdekt en geleerd en voelen zich op hun gemak in hun nieuwe leefomgeving. Ze eten goed van de verschillende soorten bamboe, pandabrood, appels en wortels die zij aangeboden krijgen.

Karakters
Xing Ya, het mannetje, en Wu Wen, het vrouwtje, hebben beide een duidelijk eigen karakter. Zo is Xing Ya een actieve en stoere man, maar hij is ook een ontdekker en een sloper. Hij is dol op wortels én geïnteresseerd in mensen. Wu Wen is daarentegen rustig en kijkt de kat uit de boom. Zij eet netjes, wordt niet graag vies en vindt het heerlijk om te badderen.

Gedekte ontbijttafel
Speciaal voor deze gelegenheid is Xing Ya getrakteerd op een ‘gedekte’ ontbijttafel, bestaande uit pandabrood, lekkere zoete wortels en appels. Het ontbijt viel goed in de smaak bij Xing Ya; hij heeft alles opgegeten. Bekijk onderstaande video en zie wat Xing Ya van de ontbijttafel vond.

Bron: Persbericht Ouwehands Dierenpark


Volg Kermis.wordpress.com op en

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: