Beleggers Disney geloven in overnamesprookje

Beleggers Disney geloven in overnamesprookje

Dinsdag 4 juli 2017 – Het onmogelijke lijkt voor de aandeelhouders van Walt Disney mogelijk. Een telecombedrijf dat meer dan 170 miljard dollar neertelt voor een bedrijf dat normaal zelf altijd overneemt. Walt Disney schoot meer dan 1,5 procent omhoog op de Amerikaanse beurs, terwijl veel andere aandelen werden verkocht. Beleggers hadden wel oren naar het gerucht dat telecomspeler Verizon het mediabedrijf zou willen overnemen. Een gerucht, maar toch was het genoeg om de magie rondom het aandeel in leven te houden.

Het is om meerdere redenen een opvallend verhaal dat (sommige) beleggers geloven. Ten eerste omdat de beoogde koper Verizon is. Dat deed net met de internettak van Yahoo een miljardenaankoop. Ten tweede is het bedrijf op de beurs niet heel veel meer waard dan Disney. Het zou de balans bovendien opblazen, zegt een analist. Een andere analist is duidelijker: ‘We hebben gelachen. Heel erg hard.’

Star Wars
Ook zou het bijzonder zijn dat de jager (Disney) wordt overgenomen. Jarenlang was Disney juist eerder op pad. De laatste succesvolle aankoop was de Star Wars-studio in 2012 voor 4 miljard dollar. Dat leek een grote aankoop, maar werd door de succesvolle films en merchandising al snel terugverdiend. De enige keer dat Disney moest vrezen voor een overname is alweer dertien jaar terug. Toen probeerde ook een speler uit de televisiewereld het: Comcast. Die vijandige overname werd toen succesvol afgewimpeld.

Bron: Bnr.nl


Volg Kermis.wordpress.com op en

Advertenties

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: