Kermis Schijndel blijft toch nog twee jaar op de Steeg, Markt is niet veilig genoeg

Kermis Schijndel blijft toch nog twee jaar op de Steeg, Markt is niet veilig genoeg

Schijndel, woensdag 29 maart 2017 – De Schijndelse kermis verhuist toch niet naar de Markt. Althans, nog niet in 2017 en 2018. Dat besloot de gemeente dinsdag, nadat het verschillende opties had onderzocht. Het verplaatsen van de kermis is te onveilig, zegt de gemeente Meierijstad.

Het kermisteam van Schijndel adviseerde eerder al dat de kermis beter niet verplaatst kan worden. Wel komt er een nieuw kermisbeleid, waar verhuizing naar het centrum alsnog wordt onderzocht. Dat beleid moet gelijk zijn voor heel de gemeente Meierijstad en is uiterlijk eind 2018 af.

Brandveiligheid
Volgens het kermisteam is vooral de brandveiligheid in het geding, als de kermis naar het centrum verhuist. Op cruciale plekken zijn gebouwen niet bereikbaar voor de hulpdiensten. Ook staan op meerdere plaatsen bakkramen en andere brandgevoelige attracties te dicht op gebouwen. Er zou minimaal vijf meter afstand moeten zijn, maar dat is in het centrum niet haalbaar.

Even leek het er vorig jaar op dat het voorstel van Schijndelaar Roy van der Steen om de kermis te verplaatsen door kon gaan. Volgens hem wil 80 procent van Schijndel dat de kermis naar het centrum komt. In juni vorig jaar besloot toen nog gemeente Schijndel dat de haalbaarheid daarvan mocht worden onderzocht. Maar de kermisbonden waren toen al tegen.

Bron: Brabants Dagblad

Attracties Kermis Schijndel 08 t/m 12 juli 2017 Klik hier

Volg Kermis.wordpress.com op en

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: