Gemeente doet niets aan gedupeerden op Oisterwijkse kermis

Gemeente doet niets aan gedupeerden op Oisterwijkse kermis
Klachten over kermisactie Gemeente Oisterwijk

Oisterwijk, 20 juli 2016 – Net als vorig jaar, is de gemeente op de hoogte van het probleem, maar onderneemt geen actie. Er is geen tegemoetkoming of compensatie voor de gedupeerden van de 1 Euro actie die afgelopen vrijdag door veel grotere attracties niet werd nageleefd.

De gemeente geeft aan dat deze ook heeft geconstateerd dat exploitanten zich niet hielden aan de voorwaarden. Ze wil na de kermis evalueren en kijken hoe ze het volgende jaar anders kunnen doen. Enkele gedupeerden reageerden hierop boos, teleurgesteld en vol verbazing.

Een greep uit de reacties:
Ik vind het heel slecht van de gemeente dat ze pas later gaan evalueren. Ze hadden actie reactie moeten doen. Ze wisten zelf donders goed dat er kans was dat een aantal exploitanten zich niet aan de regels zouden gaan houden. Dus er had al iemand meteen om 5 uur moeten gaan controleren. Vervolgens zijn ze zelfs gebeld op de avond zelf (mede door mij) en zeiden dat er iemand onderweg was. Ik heb niemand gezien en wel tot 7 uur bij meerdere attracties meer moeten betalen. Nu kunnen ze voor de mensen uit Oisterwijk en zeker voor de minima niks meer doen. Hun kermis kan verpest zijn, of omdat ze de kinderen teleur moesten stellen of omdat ze voor hun portemonnee te veel geld kwijt waren. Mochten ze uiteindelijk beslissen dat ze de exploitanten een boete laten betalen, geef deze dan door middel van een uitje/kaartje Staalbergven of een gulle donatie terug aan de minima. En ik vind ook dat ze openlijk excuses moeten aanbieden, dat ze mensen iets beloofd hebben en het door hun eigen schuld, het niet controleren/toezien, niet zijn nagekomen.

Erg jammer dat de gemeente NU niks doet…. Mijn kleine man had graag alles (wat bij zn leeftijd paste) willen meemaken op de Kermis. Heb hem helaas een aantal keren NEE sorry vent moeten verkopen. ..Simpelweg omdat ik t niet kan betalen. De aktie was vrijdagavond tussen 5 en 7 uur alles €1,-…Dan vind ik dat iedere exploitant zich daaraan dient te houden…Afspraak is afspraak Zo simpel is t!!!

De reacties zijn doorgezonden naar de gemeente, in afwachting van hun mogelijke actie of reactie.

Eerder bericht:

Kinderen gedupeerd op Oisterwijkse kermis

Ook dit jaar heeft de gemeente Oisterwijk bezoekers naar de kermis gelokt met een kortingsactie, zonder zich aan de afspraak te houden.Kermisexploitanten hebben massaal de afspraken genegeerd. Bezoekers verwachten ingrijpen door de burgemeester.

Kinderen gedupeerd
De organisatie van de kermis is in handen van de gemeente, en deze is daarmee verantwoordelijk om toe te zien op naleving van de regels. Vele klachten zijn gisteren binnen gekomen over het niet houden aan de maximale prijs van 1 euro tussen 17.00 en 19.00 uur. Vorig jaar waren die klachten er ook. Hierdoor zijn ook dit jaar weer diverse kermisbezoekers, en exploitanten die zich wel aan de voorgeschreven regels hielden, gedupeerd. Met name de medemens met een krappe portemonnee, kinderen met een beperkt budget, zijn hiervan de dupe geworden.

Exploitanten
Een aantal exploitanten beweren dat ze met de gemeente afspraken hebben die afwijken van de regel, volgens weer anderen was er geen sprake van een afspraak ‘wij doen niet mee’! Eerder gaf de gemeente aan dat iedereen verplicht was om mee te doen, omdat het zo is vastgelegd in de voorwaarde bij het inschrijven voor de standplaats, en dat ze dit nog eens extra zouden benadrukken. Waar het mis is gegaan is onduidelijk, dat is verder een verantwoordelijkheid van de gemeente. Die heeft contracten afgesloten en moet ook toezien op de naleving daarvan. Ondanks dat verwacht kon worden dat deze problemen zouden ontstaan, is er zover bekend niemand van de gemeente geweest om de exploitanten tot de orde te roepen, of heeft dat in ieder geval niet afdoende gewerkt.

Oplossing
Klagers verwachten actie van de burgemeester. Klagers willen een nieuwe actie, bijvoorbeeld zondagavond, waarbij ze alsnog recht krijgen op hun korting; anderen willen van de gemeente hun geld terug. De gemeente liet gisterenavond weten: ‘We zijn op de hoogte dat er exploitanten zijn die zich niet aan de afspraken hebben gehouden. We kunnen nu nog niet aangeven hoe we hiermee omgaan.’ Op de vraag om een compensatie, is nog geen oplossing geboden.

Klagen helpt!
Klachten kunnen worden gezonden aan gemeente@oisterwijk.nl

Reacties op dit bericht zien ook welkom, vul ze hieronder aan of via onze facebookgpagina (klik hier)

Hieronder alle reacties die bij ons zijn binnen gekomen:

Fotograaf die rondje deed: ‘Air One Maxx gaf aan een bezoeker aan: “Ik heb een afspraak met de gemeente, dat ik wel gewoon 1 euro korting mag geven, omdat deze attractie veel te duur en te nieuw is om te laten draaien voor maar 1 euro. Dat kan ik echt niet doen.” Expolitant van de Snow Jett hield zich niet aan de afspraak, ook hij gaf korting, waardoor 1 rit nog steeds duurder was als 1 euro, het kostte 2 euro. De mini scooter en de No Limit zouden wel meedoen, ondanks dat dit volgens hen voor verlies zorgt; en ze waren boos dat er elders geen afgesproken prijzen werden nageleefd.’

Reactie van een kermisbezoeker: ‘ Ik vind dat dit echt niet kan en dat de exploitanten die zich niet aan de regels hebben gehouden, alsnog 2 uur lang een 1 euro kermis moeten houden. De exploitanten die zich er wel netjes aan hebben gehouden behoren in het zonnetje gezet te worden en de exploitanten die zich er niet aan hebben gehouden, mogen met naam (attractie naam) benoemt worden, met dat ze alsnog bijvoorbeeld zondag avond (dan heb je ze het hards denk ik. Opsomming van de attracties waarvan ik weet dat ze geen 1 euro handhaafde: botsauto 2 euro, trampiline 3 euro voor 2 minuten (eerder zelfs 3,50). Eendjes vangen 6 euro (bij hun snap ik het wel, is cadeautjes kopen (maar dan behoren ze voor die avond ook goedkopere cadeautjes hebben) en dan kunnen de ouders kiezen of ze 1 euro klein cadeautje of 6 euro groot cadeautjes). Winterbob koste 2 euro. Touwtje trekken zelfde verhaal als eendjes vangen.’ En ook complimenten: ‘De bank netjes 1 euro. Snoepkraam, zelf alle zuurstokken van 2 voor 1 euro. Loophuis netjes 1 euro. ‘

Reactie kermis bezoeker: ‘Helaas waren niet alle attracties €1,- Oa . touwtje trekken… €3,- voor 3 touwtjes. Is dan wel €1,- per touwtje maar je het wel verplicht 3 touwtjes af te nemen. Doel schoppen… €1,- korting….Dus niet €1,- om een keer te mogen schoppen. Ballen vangen €4,- voor 4 ballen….Toen ik zei dat alles tussen 5 en 7u €1,- was zei mevrouw dat ze daar niet aan meededen. De trampoline kosten €3,50 voor 2 minuten springen. En het ski gebeuren (weet zo even de naam niet meer )kost €2,-…Ook hier het antwoord dat ze niet aan de actie meededen. Erg jammer dat niet iedereen aan de actie meedeed…Heb maar weinig te besteden en heb weken geprobeerd te sparen. De lol gaat er zo wel gauw vanaf…. Hopelijk onderneemt de gemeente aktie!’

Reactie kermisbezoeker: ‘Dumbo (€2,50) en de eendjes vangen (€5, gaven 1 euro korting) waren helaas geen €1. We kwamen bedrogen uit helaas.’

Reactie kermisbezoeker: ‘Zoals gemeld moeten exploitanten hun attractie tijdens de openingsactie beschikbaar dienen te stellen voor 1 euro. Dit was echter niet het geval met De AIR ONE MAXXX attractie. Zij boden 1 euro korting op de normale 4 euro prijs ipv 1 euro per rit.’

Opmerkelijk is dat No Limit blijkbaar tijde wel, en tijdje niet mee heeft gedaan. Want de een zegt dat deze wel, en de ander niet voor 1 euro mee kon doen. Reactie: ‘No Limit was gewoon 4 euro, AoroneMax 3 en Noorpoolhouse 2 euro. We willen alsnog ons geld terug van de gemeente!’

Tot slot: BreakDance was, ondanks hun enorme inspanning na alle problemen vanaf woensdag, wel open, maar pas na de 1 euro actie en de Flying Jump opent pas vandaag. Dit is volgens velen de gemeente en niet de exploitant aan te rekenen. Er was in ieder geval geen gelegenheid om van deze attractie gebruik te maken tijdens de actieperiode.

Bron: Oisterwijknieuws.nl

Volg Kermis.wordpress.com op en

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: