Scheffer tevreden over eerste editie WinterWorld in Hengelo

Scheffer tevreden over eerste editie WinterWorld in Hengelo

Hengelo, 9 januari 2017 – Het eerste winterse weekend van het jaar is tevens het laatste weekend van Winterworld. Freddy Scheffer en zijn compagnon Johan Ordelmans zijn heel stellig: ja. Volgend jaar weer.

“Voor een eerste jaar was het evenement een succes. We hebben veel enthousiaste reacties gehad. Van bezoekers, maar ook van ondernemers en de horeca. Wat we merkten was dat het publiek eerst wat terughoudend was, de kat uit de boom kijkt. Maar later begonnen de mensen te komen. En als je ziet hoeveel hulp we hebben gehad en hoe het in heel korte termijn voor elkaar kwam dat we hier konden opbouwen… De samenwerking met gemeente en de Stichting Centrummanagement (SCH) is super geweest. Dus ja, volgend jaar weer”, aldus Scheffer.

Prima locatie
Scheffer en Ordelmans blikken terug op bijna drie maanden Winterworld op het Burgemeester Jansenplein. Zondag konden de ijzers voor het laatst ondergebonden worden. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Scheffer zijn ijsbaan op de parkeerplaats bij de Makro zou opbouwen. Maar toen de SCH er lucht van kreeg, is het evenement met stoom en kokend water verhuisd naar de binnenstad. Op een prima locatie, vinden Scheffer en Ordelmans. “Al zou het marktplein ons ook passen. Maar dat zien we nog wel.”

Genoeg Ideeën
Drie jaar hebben Scheffer en Ordelmans, schoonzoon en schoonvader, uitgetrokken om Winterworld Twente op te bouwen tot wat zij voor ogen hebben: meer dan alleen een ijsbaantje met koek en zopie. Een winters evenement waar (binnenstads)ondernemers en horeca bij aan kunnen haken. Een evenement dat Hengelo vanaf oktober in winterse sferen brengt. “Dat was dit jaar al, we hadden een grand café, een glühweinbar, eetkraampjes. We hadden evenementen zoals livemuziek, een curlingtoernooi en schaatsclinics”, vertelt Scheffer.

Kersttruck
“En we hebben de Coca Cola Kersttruck gehad. Dat was overigens nog wel even zweten voor ons. Want die komt normaliter alleen naar grote steden. We hebben ze toch zo ver gekregen om de truck bij Winterworld te parkeren. Even waren we bang dat er niemand zou komen. Maar er stond een rij tot aan de ingang van winkelcentrum Thiemsbrug. Fantastisch. En achteraf zeiden de mensen van Coca Cola dat Hengelo de leukste plaats was van de hele tour. Daar doe je het toch voor?” zegt Scheffer.

Kerstmarkt
“Om terug te komen op de toekomst: hoe mooi zou het zijn om hieromheen nog een kerstmarkt te hebben? En een reuzenrad? Ideeën genoeg. Maar we kunnen het niet alleen, het zou mooi zijn als ondernemers uit Hengelo en de regio dit evenement omarmen en ook initiatieven ontplooien.” Hoeveel bezoekers er zijn geweest weet hij nog niet. “Daarvoor moet ik eerst de administratie in.”

Bron: De Twentsche Courant Tubantia

Volg Kermis.wordpress.com op en

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: