Winterfoor Bergen op Zoom als winters alternatief voor Krabbenfoor

Winterfoor Bergen op Zoom als winters alternatief voor Krabbenfoor
Winterfoor Bergen op Zoom 16 t/m 18 december 2016

Bergen op Zoom, 1 november 2016 – Winterfoor moet de winterse tegenhanger worden van de Krabbenfoor. Ondernemersvereniging Sterck wil dat het winterse evenement in de Bergse binnenstad straks qua bezoekersaantallen niet onderdoet voor de zomerse jaarmarkt. Die trekt jaarlijks enkele tienduizenden unieke bezoekers.

Winterfoor zag vorig jaar het licht, als vervanger van het mislukte ElfenBoZ. Sterck wil het evenement dit jaar en volgend jaar verder uitbouwen. Waar de Winterfoor vorig jaar vooral een kerstmarkt was, moet er dit jaar meer ingezet worden op beleving en theater.

Proefeditie
De kersverse centrummanager Maarten Rikken deed die plannen uit de doeken tijdens de algemene ledenvergadering van Sterck. Volgens Rikken moet de editie van dit jaar (16, 17 en 18 december) gezien worden als Winterfoor-light, een proefeditie.

Rikken: “We zoeken hierbij nadrukkelijk de samenwerking met het cultuurbedrijf, De Vierschaar en andere organisaties. Het Markiezenhof verandert drie dagen lang in een winterpaleis met een kerstmarkt en een uitgebreid programma in de Hofzaal.”

Belevingsroute
Daarnaast loopt er door de stad een belevingsroute. Die voert de bezoekers langs een levende kerststal en verschillende theater- en muziekuitvoeringen. Ieder uur worden de straten in het centrum van verse sneeuw voorzien.” Er wordt nadrukkelijk niet voor een grootse kerstmarkt gekozen. “Drie dagen in de kou in zo’n chaletje staan is ook erg zwaar. Die huisjes komen wel weer verspreid door de stad te staan, maar we zoeken naar een geschikte invulling.”

Volgend jaar vindt de Winterfoor in het weekend van 16 en 17 december plaats. De Bergse ondernemersclub trekt er zo’n 34.000 euro voor uit. Rikken verwacht de plannen voor die editie in de loop van april te kunnen presenteren.

Bron: BNDeStem

Volg Kermis.wordpress.com op en

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: