Roze Maandag Tilburg bloter en extremer? Niet als het aan het COC ligt

Roze Maandag Tilburg bloter en extremer? Niet als het aan het COC ligt

Tilburg, vrijdag 18 november 2016 – Roze Maandag moet helemaal niet extravaganter. Dat vindt de belangenorganisatie voor homo’s, het COC. De Tilburgse kermiswethouder Erik de Ridder zei donderdag dat de Roze Maandag te braaf is geworden. Het moet weer meer op het randje, vindt hij. “Past niet bij zijn functie”, vindt Laila Hassouna Jansen, bestuurslid van het COC Tilburg.

Roze Maandag is de drukst bezochte dag op de Tilburgse kermis, de grootste kermis van de Benelux. En zo’n dag vaart natuurlijk wel bij hooggehakte mannen in uitdagende jurken en leernichten met een groot bloot gat bij hun achterste. Dat willen we zien. Toch? Maar Laila Hassouna vindt van niet: “Dit klinkt bijna als de emancipatie omdraaien. Homo’s zijn nu veel meer geëmancipeerd. Ze lijken meer op hetero’s. En dat is positief.”

Roze apenpak
Als het aan Rona van der Heijden, bestuursvoorzitter van de Stichting Roze Maandag ligt, bepalen de bezoekers zelf hoe ze naar het feest gaan. “Zijn wie je wilt zijn, daar gaat het om. Wil je in een roze apenpak? Doen! Niet? Ook goed.”

Uitgesneden billetjes
“In de eerste tien jaar zag je dat Roze Maandag een ander, extravaganter feest was. En er zijn andere roze feesten waarop je dat nog steeds ziet”, zegt Van der Heijden. “De opmerking van de wethouder zie ik als een uitnodiging aan travestieten en mannen in roze pakjes met uitgesneden billetjes om vooral ook naar Roze Maandag terug te komen.”

Maar Hassouna van het COC is kritischer. “De wethouder moet iedereen juist uitnodigen zichzelf te zijn. Dit is te veel gedacht vanuit een commercieel oogpunt, niet vanuit emancipatie. Het past niet bij zijn functie.”

Bron: Omroepbrabant.nl

Volg Kermis.wordpress.com op en

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: