Feestweek van Beverwijk moet korter worden

Feestweek van Beverwijk moet korter worden

Beverwijk, 17 november 2016 – De Beverwijkse feestweek in augustus wordt mogelijk korter. De gemeente denkt daar over na. De wielerronde zou dan twee dagen eerder verreden worden. Uit een bijeenkomst over de toekomst van de feestweek is gebleken dat de Beverwijkse feestweek te lang duurt. Aanwezig waren de gemeente, horecaondernemers en stichtingen met belangen in de kermis en de feestweek. In het verleden waren er meer activiteiten die over tien dagen werden uitgesmeerd. De financiële middelen zijn nu beperkt.

Vooral de laatste zondag is lastig. De wielerronde trekt elk jaar minder bezoekers. Het aanvragen van vergunningen is een kostbare zaak en daarvoor moest de organisatie dit jaar de financiële reserves aanspreken. Er wordt onderzocht of de zondag eraf gehaald kan worden door de wielerronde te verplaatsen naar de vrijdag.

Ook zou de kermis een dag later moeten beginnen, pas op de woensdagmiddag. ’s Avonds is er dan ringsteken, donderdag harddraverij, vrijdag wielerronde en dan moet er alleen op de zaterdag nog een activiteit gepland worden. Tijdens de bijeenkomst kwam ook naar voren dat het nu niet duidelijk is wat de feestweek eigenlijk inhoudt omdat er behalve de wielerronde en de harddraverij er geen echt feestgevoel is. Dan gevoel zou weggenomen kunnen worden door elke dag iets te plannen en de feestweek in te korten. Wellicht dat de aanpassing van de naam in bijvoorbeeld Stadsfeesten ook zal helpen. De term feestweek dekt de lading niet.

Bron: Noordhollandsdagblad.nl

Zie ook:
’Grote kermis Beverwijk keert terug op Meerplein’

Volg Kermis.wordpress.com op en

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: