Python drie maanden dicht vanwege onderhoud: ‘Iconische achtbaan’

Python drie maanden dicht vanwege onderhoud: ‘Iconische achtbaan’

Kaatsheuvel, 16 november 2016 – De Python in de Efteling gaat volgend jaar een paar maanden dicht. Bernard Huis in ’t Veld heeft al heel veel ritjes gemaakt in de achtbaan. En niet in alleen de Python.

De Python werd geopend in 1981 en was zijn tijd ver vooruit. De achtbaan heeft namelijk twee loopings én twee kurkentrekkers en is in elkaar gelast, terwijl andere achtbanen met bouten en moeren in elkaar werden geschroefd.

Achtbaanfanaat
Bernard Huis in ’t Veld heeft al vaak in de achtbaan gezeten. “Ik heb voor het eerst in de achtbaan gezeten toen ik een kleine jongen was en ga om de twee jaar nog weleens naar de Efteling. En dan staat de Python zeker nog wel op het lijstje.” Al gaat-ie nog liever in Joris en de Draak. “Die vind ik nog leuker.”

Volgens Bernhard is de Python een achtbaan-icoon in Nederland, die zijn tijd erg vooruit was. En Bernard kan het weten: hij is groot fan van achtbanen en reist de hele wereld rond om ritjes te maken. “Ik heb in totaal 301 verschillende achtbanen gehad.”

Van China tot Amerika bezoekt Bernard achtbanen, dat doet hij niet alleen. Samen met een groep vrienden, ooit begonnen als ‘de pretparkclub’, probeert hij ze allemaal.

De Nemesis in Engeland en de Taron in Phantasialand zijn de favoriete achtbanen van Bernard. “De Nemesis is een oudje uit 1994 in Engeland, maar echt een geweldige rit. De Taron in Phantasialand is ook een van mijn favorieten. In die achtbaan kreeg ik een totaal nieuw gevoel van snelheid en ritbeleving.”

Geen verschil
De Python zal volgend jaar niet helemaal op de schop worden gegooid. De iconische achtbaan krijgt een grote onderhoudsbeurt en zal daarom van 10 april tot en met 30 juni niet in gebruik zijn.

Bernard vindt het niet heel bijzonder. “Elk jaar krijgt de Python een opknapbeurt. Dit is vooral om de naden na te lopen en de veiligheid te verbeteren. Maar de Efteling is het hele jaar open, dus het is logisch dat de Python even dicht is terwijl het park wel open is.”

Klik hier voor de videoreportage van RTL

Bron: www.rtlnieuws.nl

Zie ook:
Python krijgt (deels) nieuwe track (Themepark.nl)

Volg Kermis.wordpress.com op en

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: