IJssculpturen naar Winterland Hasselt

IJssculpturen naar Winterland Hasselt

Hasselt – Het bekende IJssculpturenfestival trekt dit jaar naar Hasselt. De organisator slaat zijn tenten op in Winterland Hasselt. Het IJssculpturenfestival, dat zestien jaar lang een vertrouwd gezicht was in Brugge tijdens de kerstperiode, kiest dit jaar voor Hasselt.

Er zijn verschillende redenen voor de verhuis. Zo zijn er werken aan het station, waardoor er weinig plaats voor onze tent overblijft. De prijs die we moesten betalen om iets te mogen organiseren in Brugge, is ook flink de hoogte in gegaan. We willen dat bedrag niet meer betalen, aldus de organisatie.

Brussel stond te springen om de ijssculpturen over te nemen, maar dat risico wil men in tijden van terreur niet nemen. Om dezelfde reden laat hij dit jaar ook Parijs nog links liggen. Hij versierde vorig jaar nochtans een contract om vijf jaar lang ook in Parijs iets op te bouwen.

Uiteindelijk kwam ook Hasselt met een voorstel op de proppen. Daar kan ik me helemaal in vinden. In Hasselt staan we tussen de kraampjes op Winterland, waar we dit jaar de top of the bill zijn. Het kerstevenement trok er vorig jaar 850.000 bezoekers en onder voorbehoud van aanslagen en weersomstandigheden worden met het festival erbij een miljoen bezoekers verwacht.

Hasselt ligt bovendien uitstekend: zowel Belgen, Nederlanders als Duitsers komen de kerstmarkt bezoeken. We kunnen er ook langer open blijven, net omdat we tussen de andere kerstkraampjes staan. In Brugge moesten we vroeger sluiten, omdat er na 18 uur geen kat meer passeerde. Nu wordt dat helemaal anders, volgens de organisatie.

Het festival zal de naam “Ice Magic Hasselt” dragen. Zelfs de thema’s voor de Hasseltse versie van het ijssculpturenfestival zijn ondertussen al geselecteerd en voorbereid. De Hasseltse Langeman en de Hasseltse ontdekkingsreiziger Adrien de Gerlache zullen er te zien zijn.

Bron: Kermisvermaak.be (25-08-2016)

Volg Kermis.wordpress.com op en

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: