Duizenden Pokémon-jagers overspoelen Dierenpark Amersfoort

Duizenden Pokémon-jagers overspoelen Dierenpark Amersfoort

Amersfoort – Dierenpark Amersfoort is woensdagavond overspoeld door fans van wel hele exotische beestjes: Pokémon. De entree van de dierentuin was vanaf 19.00 uur een uur lang gratis voor mensen die op hun telefoon het populaire Pokémon Go spelen. Op de actie kwamen volgens het Dierenpark 5500 mensen af.

Het aantal bezoekers was volgens de dierentuin ongeveer gelijk aan ‘een drukke zondag’. Verschil was wel dat woensdag de hele mensenmassa in één uur het park in wilde. Door de grote toeloop ontstonden er files in de buurt van Dierenpark Amersfoort en kwam het parkeerterrein al snel vol te staan.

Pokémon Go is een razendpopulair spelletje op de telefoon waarbij mensen naar buiten moeten om Pokémon te vangen. Dit zijn digitale monstertjes met kleurrijke namen als Pikachu, Squirtle en Klingklang. De spelers vangen de beestjes door hun telefoon erop te richten. Vervolgens verschijnt op het scherm de Pokémon die gevangen kan worden.

In Dierenpark Amersfoort zijn zo’n 75 verschillende Pokémon gespot. En die zijn, in tegenstelling tot de leeuwen, olifanten en giraffes, wél te vangen en mee naar huis te nemen. Daarnaast zijn er ook Pokégyms en Pokéstops waar spelers zeldzame spullen kunnen vinden of Pokémon kunnen trainen.

Bron: Pokemon Gó RTV Utrecht

Volg Kermis.wordpress.com op en

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: