Heb jij al zin in de sfeervolle Leidse Winter Wonder Weken?

Heb jij al zin in de sfeervolle Leidse Winter Wonder Weken?

06 november 2015 | Vincent Frequin

Leiden – Tot en met 3 januari 2016 staat Leiden in het teken van de Winter Wonder Weken. Net als in voorgaande jaren is er ook dit jaar een bijzondere winterprogrammering. De verschillende evenementen die plaatsvinden, zijn goed te combineren met een dagje of weekendje Leiden.

De programmering omvat de Lichtjesparade van gisteren, de intocht van Sinterklaas, het Huis van Sinterklaas, de kerstmarkt, de ijsbaan en de nostalgische kermis.

Intocht en het Huis van Sinterklaas
Op zaterdag 21 november zet Sinterklaas voet aan wal in Leiden. Tijdens de intocht op de Beestenmarkt, zullen de Sint en Pieten welkom worden geheten met liedjes en festiviteiten. Na dit onthaal vertrekken Sinterklaas en de Pieten naar het Huis van Sinterklaas. Hier verblijven zij tot en met 4 december. Kinderen krijgen in dit huis de kans om Sinterklaas te ontmoeten en een spelletje te spelen met de Pieten.

Kerstmarkt
Van 11 tot en met 20 december zorgt de kerstmarkt voor een gezellige kerstsfeer op en rondom de Nieuwe Rijn. De kerstmarkt in Leiden is de enige drijvende kerstmarkt van Nederland en is een waar Winter Wonder Dorp. In meer dan zeventig sfeervol aangeklede chalets kunnen bezoekers alles vinden van winterse producten en delicatessen, tot bijzondere kerstcadeaus.

IJsbaan en nostalgische kermis
De ijsbaan is ook dit jaar gelegen naast de kerstmarkt op het water van de Nieuwe Rijn. Met 600 vierkante meter aan ijsoppervlakte is dit de grootste tijdelijke ijsbaan van Nederland. Tegelijkertijd met de ijsbaan, van 4 december tot en met 3 januari, is ook de nostalgische kermis te bezoeken. Deze kermis staat vol met prachtige nostalgische attracties voor kinderen.

Bron: Dichtbij.nl

Links:
www.visitleiden.nl/winterwonderweken
www.facebook.com/winterwonderweken

Volg Kermis.wordpress.com op en

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: