De vijf leukste pretparken van het land

De vijf leukste pretparken van het land

Woensdag 8 mei 2013
Gastartikel www.uitmetkorting.nl

Aan pretparken hebben we in Nederland geen gebrek. Er zijn er diversen, van hele grote, zoals de Efteling tot kleinere parken die minstens net zo leuk zijn. Wij hebben de vijf leukste pretparken van het land voor je verzameld. Neem binnenkort eens een kijkje!

Efteling
De Efteling is al jaren het populairste dagje uit van Nederland. Niet zo gek, want door de vele attracties en de perfecte uitwerking van het thema, kijk je hier je ogen uit. De Efteling is een van de oudste themaparken ter wereld, met een uitgebreid sprookjesbos, talloze gethematiseerde attracties en een eigen theater. Door het uitgebreide aanbod is het een leuk dagje uit voor jong en oud.

Leuk weetje: Het voor publiek toegankelijke deel van de Efteling is groter dan dat van Disneyland Parijs.

Walibi Holland
Walibi Holland is het modernste pretpark van ons land, met indrukwekkende achtbanen en andere attracties. Het park is opgedeeld in diverse themagebieden, zoals Mexico en Sherwood Forest. De bekendste attractie van het park is waarschijnlijk de achtbaan Goliath, die je al van een afstandje ziet staan.

Leuk weetje: Walibi Holland begon ooit als de Flevohof, een agrarisch themapark

Toverland
Attractiepark Toverland is een relatief jong pretpark. Het grotendeelsoverdekte park werd geopend in 2001 en was toen voornamelijk op kleine kinderen gericht. Die beleven hier nog steeds de dag van hun leven! Later richtte Toverland zich ook op oudere kinderen en kwamen er ook wat ruigere attracties bij. Die nieuwste aanwinst is D’Wervelwind, een draaiende achtbaan.

Leuk weetje: De Booster Bike is een achtbaan waarbij je op een motor zit en zo’n 75 kilometer per uur gaat.

Attractiepark Slagharen
Attractiepark Slagharen in Overijssel is een gezellig pretpark. Het staat bij veel mensen nog bekend als Ponypark Slagharen, door de pony’s die vroeger bij de bungalows van het vakantiepark stonden. Tegenwoordig is Slagharen een modern pretpark in cowboy- en indianenstijl met attracties voor het hele gezin.

Leuk weetje: In 2013 bestaat Slagharen 50 jaar. Dit wordt gevierd met leuke shows.

Avonturenpark Hellendoorn
Avonturenpark Hellendoorn is een gezellig familiepretpark. Echte thrillseekers zijn hier niet aan het juiste adres, maar als je op zoek bent naar een dagje uit voor jong en oud. Tijdens Halloween wordt Hellendoorn omgedoopt in Heksendoorn, met griezelige decors en spannende attracties.

Leuk weetje: Deze zomer opent Hellendoorn een Waterglijbanenpark.

Bovenstaand artikel is een gastartikel op kermis.wordpress.com van uitmetkorting.nl.

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: