Doetinchem: Stadsfeest blijft op Simonsplein

Doetinchem: Stadsfeest blijft op Simonsplein

woensdag 02 maart 2011 | 16:40 |
Laatst bijgewerkt op: woensdag 02 maart 2011 | 17:34

DOETINCHEM – De kogel is door de kerk: het Stadsfeest 2011 – de 25ste uitgave – wordt net als voorgaande jaren gehouden op het Simonsplein in Doetinchem. De kogel is door de kerk: het Stadsfeest 2011 – de 25ste uitgave – wordt net als voorgaande jaren gehouden op het Simonsplein in Doetinchem.

Dat heeft het college van Doetinchem beslist. Daarmee is de verkassing van het hoofdpodium van het Simonsplein naar het Marktplein voor dit jaar van de baan. "Als het bestuur van het Stadsfeest duidelijk had aangeven voor het Marktplein te willen gaan, had ik me daar hard voor gemaakt", zegt wethouder Steven Kroon. "Wel had dat een hoop gedoe met de kermis opgeleverd, die nu op het Marktplein staat."

Kroon zag daar vanaf na een brief van het Stadsfeest die afgelopen maandag op de burelen van het college belandde. "Daarin lees ik dat er te weinig sponsorgeld is om een grote act naar Doetinchem te halen", zegt Kroon. "Er wordt niet duidelijk gekozen voor bijvoorbeeld UB40 of Nick & Simon."

Vorige week had het bestuur van het Stadsfeest al aangegeven af te zien van het Marktplein als hoofdpodium, omdat dat financieel onmogelijk zou zijn. Toch is Joop Sars, voorzitter van het Stadsfeest, het niet eens met de lezing van Kroon. Sars: "Ik denk dat de gemeente alles heeft geprobeerd om toch de kermis te verplaatsen, maar dat dat niet is gelukt."

Bron: De Gelderlander

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: