Prijs voor Val d’Europe

Prijs voor Val d’Europe


Foto : Val d’Europe

Frankrijk • 31-07-2008 • Euro Disney, de beheermaatschappij van Disneyland Parijs, heeft in Stockholm de prestigieuze Award for Excellence gewonnen voor de nieuwe stad Val d’Europe, het gebied waarin het resort gelegen is. De award wordt jaarlijks uitgereikt door het internationale Urban Land Institute, een organisatie die de vormgeving en ontwikkeling van de gebouwde omgeving wil stimuleren.

Prettig wonen
Val d’Europe is een stad die ontstaan is uit een publiekprivaat samenwerkingsverband tussen Euro Disney en de Franse staat. Doelstelling was om een gebied ten oosten van Parijs zodanig te ontwikkelen dat er een prettig woon- en werkgebied zou ontstaan voor tienduizenden mensen. Inmiddels telt Val d’Europe, zestien jaar na de start, 22.000 inwoners. In de zone rondom het Disneyland Resort zijn 21.000 arbeidplaatsen ontstaan en is meer dan honderdduizend vierkante meter kantoorruimte beschikbaar. Het gebied is nu voor tachtig procent ontwikkeld.

Recreatieve faciliteiten
Sterk punt van Val d’Europe is de aanwezigheid van veel toeristische en recreatieve faciliteiten, zoals de grote overdekte shopping mall, het outlet shopping-centrum en het zeedierenpark Sealife, naast de vele mogelijkheden die het Disney-resort biedt. Ook de uitgebreide infrastructuur – met snelwegen, de RER en de TGV binnen handbereik – droeg bij aan de uitverkiezing van het project.


Foto : Val d’Europe

Sterke identiteit
Dominique Cocquet, senior vice president Ontwikkeling en Externe Betrekkingen bij Euro Disney, toonde zich verguld met de award. “Val d’Europe is een nieuwe stad die wordt gekenmerkt door een sterke identiteit. Opvallend is ook de gehechtheid van de bewoners aan de stad en het geslaagde evenwicht tussen wonen, werken en recreëren. De prijs toont aan dat de architectonische en stedenbouwkundige aspecten die aan Val d’Europe ten grondslag liggen goed doordacht zijn.”

Andere Awards for Excellence van het ULI gingen naar het project Kraanspoor in Amsterdam (van ING Real Estate) en de Stadsfeestzaal in Antwerpen.

Bron : www.parkplanet.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: