KERMIS DELFZIJL WORDT GROTER ALS OOIT!

KERMIS DELFZIJL WORDT GROTER ALS OOIT!

Door Hildo Winkels – DELFZIJL – De pinksterkermis van 2006 zal dit jaar overtroffen worden door nog meer en grotere zaken. Vorig jaar was het al een kermis die thuis hoorde in de top 3 van het Noorden. Van 23 t/m 28 mei zullen er ruim 35 zaken in het centrum van de havenstad verschijnen, namelijk op het Molenbergplein en het Commandementsplein.

Het is Duursma Kermisorganisatie BV samen met de gemeente gelukt om de kermis naar een hoger niveau te tillen. Voor het eerst zal bij wijze van proef het Commandementsplein toegevoegd worden als kermisterrein en zal de kermis door deze toevoeging de grootste Pinksterkermis van het noorden worden. Met deze wens liep de organisator al veel langer en ook de gemeente wilde het dit jaar wel eens proberen. “Delfzijl verdient een grotere kermis, echter op het Molenbergplein zijn wij erg beperkt met mogelijkheden door de vele muurtjes en hoogte verschillen, daarom zijn wij in gesprek gegaan met de gemeente om te zoeken naar uitbreidingsmogelijkheden. Door deze uitbreiding hebben we de kans gekregen om ook eens een echte grootvermaakzaak naar de havenplaats te halen” aldus René Duursma.

Een aantal exploitanten zal terugkeren naar de havenstad omdat ze afgelopen jaar erg tevreden waren over de Pinksterkermis. Wederom komt er attractie naar Delfzijl die ver boven Delfzijl zal uitsteken. Voor het eerst in de geschiedenis zal er tijdens de Pinksterkermis een 35 meter hoog Reuzenrad op het Commandementsplein komen te staan. Iedereen die Delfzijl wel eens van boven wil zien krijgt nu de kans om een rondje te draaien in het beroemdste reuzenrad van Nederland. Dit nieuwe reuzenrad heeft de naam Happiness en is pas 2 jaar oud. De exploitant had voor deze zaak een andere reuzenrad maar die is door diefstal ontvreemd, waardoor de exploitant noodgedwongen een nieuw rad moest laten bouwen.

Ook nieuw dit jaar op het Commandementsplein is de muizenstad. In deze zaak kunnen mensen kijken naar honderden echte witte muizen die over een tafel lopen en door huisjes heen kruipen of over een brug rennen of, hoe kan het ook anders samen naar de kermis gaan.

Verder is er voor liefhebbers trampolinespringen, dit is in het zuiden van het land een ware rage, klanten krijgen een speciale veiligheidsgordel om en worden vast gegespt aan een elastiek vervolgens word het elastiek op gespannen en kunnen de mensen tot wel 4 meter hoog springen door het elastiek. Ook voor toeschouwers is dit een ware schouwspel. Op het Molenbergplein zullen een aantal bekende zaken hun opwachting maken zoals de Break Dance deze molen dient verder geen uitleg behalve dat het het trefpunt is voor de jeugd. Ook de autoscooter, beter bekend als botsauto`s, is een vaste bezoeker van Delfzijl. Een ieder die binnenkort begint met rijlessen kan hier alvast een beetje oefenen om schadeloos te rijden. Voor de ING bank zal de Booster komen te staan deze 40 meter hoge zaak was vorig jaar al een blikvanger en wilde graag weer terug komen. De Booster komt dit jaar ook beter uit de verf want op verre afstand zal deze zaak reeds te zien zijn. Ook de schitterende familieachtbaan met zijn mega slak in het midden zal wederom weer verschijnen, net als de Fun Factory.

De Fun Factory is pas 2 jaar oud en in een Nederlandse machinefabriek gebouwd deze fabriek is toegespitst op het bouwen van kermiszaken en de Fun Factory is een van de succes nummers van KMG. In deze dolle dwaze draaizaak worden de meest vreemde bewegingen realiteit. In de doorgang naar het Commandementsplein zal de Free Style komen te staan deze spiksplinternieuwe zaak komt als primeur naar Delfzijl en zal zeker goed bezocht worden door de jeugd Ook nieuw dit jaar is dat de Schoolstraat zal gebruikt worden voor een kermis zaak. Hier zal een enorme glijbaan worden opgebouwd ,deze glijbaan is maar liefst 40 meter lang en 11 meter hoog deze zaak zal tegen t’ Lokaal aan worden gebouwd zodat de doorgang vrij blijft voor calamiteitenverkeer, want veiligheid staat uiteraard hoog in het vaandel tijdens de kermis.

Voor de kinderen zijn ook een aantal prachtige zaken gecontracteerd zo komt er een schitterende babysport waar de kinderen terecht kunnen om rondjes te draaien op een paard of in een sportauto. En een Kiddy Ride deze overdekte baan is uniek in Nederland en heeft reeds op vele nostalgische evenementen gestaan, In deze zaak kunnen kinderen zelf langs een parcours rijden, zo komen ze langs stoplichten en een tankstation. Aan de ingang van het kermisterrein zullen weer vele kermis lekkernijen te verkrijgen zijn zoals oliebollen zuurstokken, frituursnacks, ijs en vanzelfsprekend een suikerspin. Leuk om te weten dat een van de exploitanten van deze suikerspinwagen zijn jeugd als inwoner van Delfzijl heeft doorgebracht. Als laatste komen er nog diverse behendigheidsspellen zoals de Lucky Cranes, Balco Rotor, Jackpot en Pusher en voor de kids eendjes vangen, lijntrek en ballen gooien.

Voor korting moet men zeker eens een kijkje nemen op de website www.KermisKorting.nl. Op deze website zijn aantrekkelijke kortingsbonnen voor de kermis te vinden.

Organisatie Kermis Delfzijl : www.duursmakermisorganisatie.nl

Bron & meer informatie op website kermis Delfzijl : www.kermisdelfzijl.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: