'Veiligheid kermis steeds gegarandeerd'

Van onze verslaggever

Weert – De gemeente Weert en hulpdiensten zoals brandweer en ambulancedienst letten voorafgaand en tijdens de jaarlijkse kermis in de binnenstad van Weert extra op de veiligheid. ,,Bij de opbouw en afbraak van de attracties en tijdens de kermisdagen zelf is de veiligheid steeds gegarandeerd”, antwoorden B en W van Weert op vragen van raadslid M. Za{acirc}boul (PvdA).

Het raadslid wilde van het college van B en W weten of er wel voldoende aandacht voor de veiligheid tijdens de kermis in Weert is. Za{acirc}boul vroeg zich af of er voor de kermis een speciaal rampenplan bestaat. Ook was het haar opgevallen dat je tijdens de kermis nergens EHBO-posten ziet, terwijl de aanwezigheid van speciale eerstehulpposten op een dergelijk groot evenement wel verwacht mag worden.

Volgens het stadsbestuur heeft Weert met het oog op de kermis een speciaal calamiteitenplan klaarliggen. Is er sprake van een groot incident dan kan het gemeentelijk rampenplan in werking treden. Bovendien bestaat er voor brandweer, ambulance en andere hulpdiensten een speciale corridor. In levensbedreigende situaties is iedere plek in de binnenstad tijdens de kermis via deze corridor binnen enkele minuten bereikbaar. Bovendien letten politie, het stadstoezicht en de kermismeesters er voortdurend op dat die corridor ook vrij blijft.

Het opzetten van speciale EHBO-posten op de kermisterreinen vinden B en W minder zinvol. Zij wijzen erop dat van dergelijke eerstehulpposten is afgezien omdat zich in de directe nabijheid van de kermislocaties een ziekenhuis bevindt. ,,Praktijksituaties hebben reeds bewezen dat dit, in combinatie met een professionele hulpverlening, voldoet”, constateren B en W.

donderdag 04 november 2004

Bron: Dagblad De Limburger

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: