Lekker swingen op de Hengelose kermis

Het duo Bas en Joël zong gistermiddag op Hengelose kermis. Op de twee Idols-deelnemers kwamen vooral meisjes af. Niet iedereen hoeft te weten dat ze fan zijn. ‘Hij heeft Idols vorig jaar niet gewonnen en dan kun je er niet zo goed voor uitkomen’, vertelt een fan.

HENGELO – De botsauto’s beuken tegen elkaar alsof er niets aan de hand is. Dat op het podium onder de loopbrug naast het stadhuis Bas en Joël staan, lijkt de kinderen die in de draaimolen ronddraaien niets te doen. De bel rinkelt aan het einde van de ronde dwars door het liedje van de twee ex-idols deelnemers heen.

De gillende meisjes vooraan hangen tegen de dranghekken en graaien met hun handen in de lucht als het duo begint te dansen. ‘Come on Hengelo’, roept Bas. ‘Zingen jullie mee?’ ‘O Yeah’, zingt zijn maatje Joël. ‘Hengelo, put your hands up.’

De twee zangers deden vorig jaar mee aan het populaire televisieprogramma Idols. Geen van beide won. De drukte onder de luchtbrug naast het stadhuis is toch redelijk. ‘Als het Boris was geweest, was het echt stampvol hier’, denkt Vera Borchert. Ze is speciaal voor dit optreden naar de Hengelose kermis gekomen. ‘Ik ben geen fan, maar vind hun muziek best wel mooi’, vertelt ze. Ze is vandaag alleen gekomen, want haar zus loopt net weg omdat ze geen tijd heeft. ‘Ik ben fan van Boris’, zegt ze stellig.

‘Wat zullen we doen. Handtekeningen of nog een nummer?’ vraagt Joël aan het publiek. ‘Handtekeningen’, gillen de meisjes. De dranghekken zijn inmiddels weggehaald en de meisjes houden allemaal briefjes in de lucht voor een handtekening. ‘Ach, laten we nog een liedje doen’, stelt Joël voor. Onder het zingen, pakken ze de briefjes en zetten er een handtekening op.

Nicky van der Poel voelt haar hart in haar keel kloppen van de spanning. Twee handtekeningen heeft ze verzameld. De handtekening van Joël zit op de achterkant van haar mobieltje en de krabbel van Bas heeft ze op haar portemonnee laten zetten. ‘Geweldig, dat ze hier zijn. Ik tril nog helemaal. Hij gaf me een hand.’ Ze heeft genoten van het optreden van het duo, vertelt ze. ‘Ik ben vooral een fan van Bas.’

Dat er bijna alleen maar meisjes zijn, vindt de Hengelose niet zo erg. ‘Ik ben juist blij dat er niet zoveel jongens zijn. Met meisjes is het veel gezelliger.’ Als Bas en Joël het podium verlaten, vliegt ze in Bas’ richting.

Bron : De Twentsche Courant Tubantia

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: