Kermis en festival in Escharen

Door onze verslaggeefster

ESCHAREN – Het kermisseizoen in het Land van Cuijk begint dit weekeinde in Escharen. De (kinder)attracties staan opgesteld op en rond het dorpsplein dat in aanleg is. Woonmaatschappij Maasland heeft voor de gelegenheid het zand verstevigd met een laag halfverharding.

De aan het plein gelegen jeugddisco Spotlight, die sinds half maart met 180 bezoekers per avond succesvol draait, wijkt zaterdagavond af van het normale beleid om de bezoekers binnen te houden. “Wij willen de kinderen niet de kans ontnemen een rondje over de kermis te lopen”, zegt disco-voorzitter Jan van Boekel.

Horeca-uitbater Tiny Bardoel houdt tijdens de vier kermisdagen een muziekevenement in het café en op het overdekte terras. “We maken er een soort festival van.”

Vijf bands zijn daarvoor aangetrokken. Anders dan normaal zijn het niet de reguliere kermisorkesten maar getalenteerde bands uit de regio. Het veel voor besloten feesten gevraagde Ready 2 Go brengt zaterdagavond repertoire van onder anderen Ilse de Lange, Alanis Morisette, Jenifer Lopez en Anastasia. Zondagavond staat in het teken van soul/blues met de veelkoppige en met blazerssecties gecomplementeerde soul/bluesbands 7th Streetmen Band uit Grave/Uden/Mill en Central Station uit Cuijk. Beiden treden anderhalf uur op. Voor de Hollandse avond op maandag is entertainer Jeroen Brouwer ingehuurd. De jonge band Overthrow uit Balgoij sluit dinsdag af.

Bron : De Gelderlander

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: